OVERZICHT

Binnen de vereniging zijn er verschillende verbanden. Uniek aan onze vereniging is dat wij veel verenigingshuizen hebben. Op dit moment zijn dit er 41! Op deze huizen wonen zowel mannen en vrouwen samen als gescheiden. Super gezellig om samen met je vrienden uit verschillende jaren te wonen, samen te eten en ook elkaar te stimuleren om te studeren.

Jezelf ontplooien is iets wat binnen de vereniging centraal staat. Ceres is een vereniging voor en door leden en het is ontzettend leerzaam om een van de vele commissies te doen. Vele commissies kun je deeltijd naast je studie doen, maar er zijn ook commissies waarbij je een aantal maanden voltijd aan het werk gaat op de Vereniging. Voorbeelden van voltijdcommissies zijn de AID Commissie en de Almanakredactie.

Wat onze vereniging ook kenmerkt, is dat íedereen in een jaarclub terecht komt. Een jaarclub is een groep met vrienden of vriendinnen die je vindt binnen het jaar waarin je lid wordt. Vele jaarclubs zijn zo hecht dat ze zowel tijdens als na hun studententijd met elkaar weekendjes weg gaan en diners of reünies houden (bijvoorbeeld op de vereniging). Een groep vrienden voor de rest van je leven!

Gezelschappen zijn verbanden met verschillende jaarlagen. Leuk hieraan is dat je naast je jaarclub ook leden leert kennen uit oudere of jongere jaarlagen. De meeste gezelschappen zijn opgericht uit bepaalde interesses. Zo is er een vrouwengezelschap dat altijd lekkere toetjes maakt, is er een groep jongens die elke week zelf vis bereidt en is er een gemengde groep leden die duiklessen volgt en verzorgt.

Ook zijn er enkele bands die geregeld optreden binnen en buiten Ceres.

Ceres bevat verschillende onderverenigingen. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om toneel te spelen of te schieten met de schiet/weerbaarheidsvereniging Transvaal. Van oorsprong is de roeivereniging Argo ook een ondervereniging van Ceres. Deze en andere voorbeelden zijn te vinden onder het kopje onderverenigingen.