ONZE
VERENIGING

Met bijna 800 leden is de W.S.V. Ceres de grootste studentenvereniging in Wageningen. De traditionele vereniging heeft een rijke geschiedenis en is de oudste in Wageningen.

Verenigingsleven en studie combineren

Als student kom je natuurlijk voor je studie naar Wageningen. Studie staat daarom voor onze vereniging hoog in het vaandel. Om ervoor te zorgen dat de Leden het verenigingsleven en studie kunnen combineren, worden er verschillende activiteiten georganiseerd ter bevordering van de studie. Onze Academische Commissie is hier speciaal voor opgericht. Zij organiseren in de weken voor de tentamens studie-ontbijt voor de leden, zodat zij gestimuleerd worden om op tijd te beginnen met studeren. Daarnaast is de Academische commissie bezig met het organiseren van een borrel met studieadviseurs en zijn zij bezig met het maken van een database voor samenvattingen.

Oneindige mogelijkheden

Naast de gezelligheid aan de bar vinden er tal van activiteiten plaats waaraan men kan deelnemen. De vereniging beschikt over 5 bands van verschillende genres. Verschillende ouderverenigingen verzorgen activiteiten, zoals paardrijden, roeien, zeilen, schieten en toneelspelen. Er wordt ook actief gesport in de vorm van hockey, tennis en voetbal. Daarnaast zijn er gok-, jacht- en verschillende eetgezelschappen. Voor meer informatie, klik hier.

Ceres Business Club

De Ceres Business Club is het orgaan binnen W.S.V. Ceres dat zorgt voor het contact tussen bedrijven en studenten. Er worden jaarlijks verschillende activiteiten georganiseerd om onze leden aan bedrijven te verbinden, zoals een carrièremarkt. Hierdoor wordt de kans op een stage of baan voor leden vergroot. Ga naar de pagina Ceres Business Club of Sponsoring voor meer informatie.

Ontwikkeling

Er zijn veel verschillende commissies waar onze Leden bestuurlijke en organisatorische kwaliteiten kunnen opdoen. Voor meer informatie, klik hier.

Lid worden bij W.S.V. Ceres

Door Lid te worden bij W.S.V. Ceres voel je je snel thuis in Wageningen en bouw je al snel een grote vriendenkring op! Klik hier voor meer informatie of ga naar www.aidceres.nl.

Feesten

In totaal organiseren wij op de vereniging 8 open feesten per jaar, waarbij de deuren open zijn voor alle studenten uit Wageningen en de rest van Nederland. Daarnaast wordt er door de Stupéfête commissie jaarlijks een driedaagse georganiseerd, waarbij de hele Sociëteit wordt omgebouwd in een thema, voorgaande jaren waren dit de thema’s Metropolis en Buitengewoon. Voor meer informatie kun je kijken op de website http://www.stupefete.nl/.