CAREER AND BUSINESS CLUB

De CBC helpt uw bedrijf Wageningse studenten te bereiken

De Ceres Business Club, afgekort tot CBC, is het orgaan binnen W.S.V. Ceres dat zorgt voor het contact tussen bedrijven en studenten. Om de studenten te trainen en sterker naar voren te laten komen in het bedrijfsleven, worden er verschillende workshops voor hen georganiseerd. Voorbeelden van workshops zijn sollicitatietrainingen, cv-trainingen, women at the top en lezingen over het starten van een eigen bedrijf. Ook worden er meerdere keren per jaar activiteiten georganiseerd, zodat bedrijven vanuit verschillende sectoren in aanraking kunnen komen met de studenten uit Wageningen. Onder deze activiteiten vallen bedrijvendiners, bedrijfspresentaties en bedrijvenmarkten.

Ook is de CBC de schakel tussen het bedrijf en de student met betrekking tot een thesis, stages en banen. Wij helpen u graag met het invullen van een vacature door te helpen zoeken naar de juiste studenten én daarmee helpen wij de studenten met het vinden van een stage, een thesis plek of een baan!

Bent u of is uw bedrijf geïnteresseerd in een van de activiteiten van de CBC? Neem dan vrijblijvend contact op met ons om informatie op te vragen over de verschillende mogelijkheiden via cbc@wsvceres.nl. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te sponsoren, zie hiervoor de pagina sponsoring.

Overzicht van evenementen CBC 2019-2020

Business Case met Unilever
Datum: 20 november 2019
Tijd: 19:30 uur tot 21:30 uur

Omschrijving
Tijdens deze avond kunnen studenten kennis maken met het bedrijf Unilever. Het bedrijf zal een korte introductie geven over stages, traineeships en startersbanen binnen het bedrijf. Daarna zal er een case gepresenteerd worden waarin studenten in kleine groepjes aan kunnen werken.

Acquisitietraining
Datum: week 3 periode 3 (exacte datum nog niet bekend)
Tijd: nog niet bekend
Locatie: nog niet bekend

Omschrijving
Er zal door CBC een acquisitietraining georganiseerd worden die bedoeld is voor penningmeesters van commissies en voor de acquisitiecommissie. De training zal verzorgd worden door Marc Moest.

Captainstour
Datum: 20 februari 2020
Tijd: nog niet bekend

Omschrijving
Tijdens de captainstour zullen verschillende sprekers aan het woord komen. Het zal een interactieve avond worden waarbij studenten mee kunnen denken en vragen kunnen stellen over een bepaald onderwerp.

Cursus zelfpromotie
Datum: 31 maart 2020
Tijd: 19:30 uur tot 22:00 uur

Omschrijving
Het is erg belangrijk om jezelf te kunnen onderscheiden van alle anderen die op zoek zijn naar een stage of een baan. Tijdens deze avond leer je waar je op moet letten bij het opstellen van je CV, het sturen van sollicitatiebrieven en leer je hoe je jezelf het best kunt presenteren op een bedrijvenmarkt!

Bedrijvenmarkt
Datum: 1 april 2020
Tijd: 20:00 uur tot 22:30 uur

Omschrijving
De perfecte manier voor bedrijven om in contact te komen met universitairopgeleide studenten is tijdens de bedrijvenmarkt. De bedrijven krijgen aan het begin van de avond de gelegenheid zichzelf te presenteren aan de hand van een korte presentatie. Na deze presentatie zullen de bedrijven plaats nemen achter hun eigen stand, waar ze in gesprek zullen komen met geïnteresseerde studenten. Voor studenten is dit ook de perfecte avond om zichzelf te laten zien aan bedrijven!