ONZE
VERENIGING

Met bijna 800 leden is de W.S.V. Ceres de grootste studentenvereniging in Wageningen. Lid worden bij Ceres is dé manier om nieuwe mensen te leren kennen en onder andere middels hen een geweldige studententijd te beleven! Je maakt er je vrienden voor het leven. Lees hieronder wat Ceres jou te bieden heeft!

Verenigingsleven en studie combineren

Als student kom je natuurlijk voor je studie naar Wageningen. Studie staat daarom voor onze vereniging hoog in het vaandel. Om ervoor te zorgen dat de leden het verenigingsleven en studie kunnen combineren, worden er verschillende activiteiten georganiseerd ter bevordering van de studie. Onze Academische commissie is hier speciaal voor opgericht. Zij organiseren in de weken voor de tentamens studie-ontbijt voor de leden, zodat zij gestimuleerd worden om op tijd te beginnen met studeren. Daarnaast is de Academische commissie bezig met het organiseren van een borrel met studieadviseurs en zijn zij bezig met het maken van een database voor samenvattingen.

Jaarclubs

Nadat je de Kennismakingstijd hebt doorlopen, komt iedereen terecht in een jaarclub. Een jaarclub is een groep met vrienden of vriendinnen die je vindt binnen het jaar waarin je lid wordt. Elke jaarclub komt op de maandagavond eten en borrelen bij ons de Sociëteit. Een jaarclub zorgt er gelijk voor dat je een hechte vriendengroep krijgt hier in Wageningen. Vele jaarclubs zijn zo hecht dat ze zowel tijdens als na hun studententijd met elkaar weekendjes weg gaan en diners of reünies houden (bijvoorbeeld op de vereniging). Een groep vrienden voor de rest van je leven!

Gezelschappen

Naast jaarclubs kun je ook terecht komen bij een gezelschap. Een gezelschap is een verticaal verband waarbij elke groep een andere gewoontes heeft. Leuk hieraan is dat je naast je jaarclub ook leden leert kennen uit oudere of jongere jaarlagen. Al deze gezelschappen komen bij ons op de Sociëteit op woensdag eten en borrelen.

Verenigingshuizen

Tevens heeft onze vereniging ook een hoop verenigingshuizen waar onze leden terecht kunnen. Ceres heeft een hechte huizencultuur en heeft op dit moment 45 verenigingshuizen! Op deze huizen wonen zowel mannen en vrouwen samen als gescheiden. Super gezellig om samen met je vrienden uit verschillende jaren te wonen, samen te eten, samen te feesten en ook elkaar te stimuleren om te studeren.

Zelfontplooiing

Jezelf ontplooien is iets wat binnen de vereniging centraal staat. Ceres is een vereniging voor en door leden en het is ontzettend leerzaam om een van de vele commissies te doen. Vele commissies kun je deeltijd naast je studie doen, maar er zijn ook commissies waarbij je een aantal maanden voltijd aan het werk gaat op de vereniging. Voorbeelden van voltijdcommissies zijn de AID Commissie en de Almanakredactie.

Onderverenigingen en bands

Ceres bevat tevens verschillende onderverenigingen. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om toneel te spelen of te schieten met de schiet/weerbaarheidsvereniging Transvaal. Van oorsprong is de roeivereniging Argo ook een ondervereniging van Ceres.

Ten slotte kun je bij Ceres ook je muzikale talenten kwijt! Hier op de W.S.V. Ceres zijn er enkele bands die geregeld optreden binnen en buiten Ceres. De genres van deze bands zijn verschillend van jazzmuziek tot zigeunermuziek.