ONTWIKKELING

De W.S.V. Ceres organiseert jaarlijks verschillende activiteiten.

Carrierèplanning

De Career and Business Club organiseert jaarlijks activiteiten om studenten in contact te brengen met het bedrijfsleven. Zo is er een Captains Tour georganiseerd, de Wageningse variant van de College Tour, met oud-Leden als interviewer en geïnterviewde. Ook worden er bedrijvenmarkten en bedrijvendiners georganiseerd, waarbij bedrijven in contact kunnen komen met studenten en andersom.

Stichting Durf!

Stichting Durf! is in 2010 opgericht door een handjevol enthousiaste Leden die graag iets wilden betekenen voor anderen. Na 3 jaar geld te hebben ingezameld voor Stichting Stop Kindermisbruik, is er drie jaar geleden een andere koers ingeslagen. Er wordt nu, aan de hand van activiteiten voor studenten en bewoners van Wageningen, geld ingezameld voor initiatieven in Wageningen.
Zo staat ieder jaar een week op de Vereniging in het teken van Stichting Durf! en is er door middel van de United Colours Run ruim 3000 euro opgehaald voor ‘de Hucht, een verzorgingstehuis voor verstandelijk beperkte mensen en is er ongeveer 1500 euro opgehaald voor ‘Samen voor Duchenne’.

Academische Commissie

Het verenigingsleven verreikt op verschillende manieren de studententijd. Naast de gezelligheid die een vereniging kan bieden, kunnen studenten ook veel leren van commissiewerk. Toch is het belangrijk om te blijven onthouden waarom we in Wageningen zijn en dat is uiteindelijk studeren. De academische commissie organiseert activiteiten om studieprestaties te verhogen. Zo wordt er elke tentamenweek studie-ontbijt georganiseerd om studenten vroeg en gemotiveerd te laten beginnen, zijn er samenvattingen beschikbaar en worden er studie gerelateerde cursussen geregeld.

Kerstlunch voor ouderen

Ieder jaar wordt er in de periode van kerst een lunch georganiseerd voor ouderen uit Wageningen. Zij krijgen dan een gratis uitgebreide lunch, met vermaak zoals een bingo en muziek. Afgelopen jaar zijn ongeveer 60 ouderen geweest, die allemaal hebben aangegeven de middag erg leuk en succesvol te hebben gevonden en volgend jaar weer te willen komen.
Een leuk krantenartikel hierover bij Hoog en Laag is hier te vinden: http://hoogenlaag.nl/deel-je-nieuws-artikel/gratis-lunch-en-bingo-voor-senioren-bij-studentenvereniging-ceres-72909

CV- EN SOLLICITATIETRAININGEN

De Career and Business Club organiseert verschillende activiteiten voor leden en niet-leden, waaronder een Nederlandse/Engelse CV- en sollicitatietraining. Dit wordt geregeld samen gedaan met externe organisaties in Wageningen en omstreken.

DE VOLGENDE STAP

W.S.V. Ceres denkt samen met ASA Professionals Food Feed & Agri mee aan de toekomst van haar studenten. ASA Professionals Food Feed & Agri (ASA FFA) is een gespecialiseerd werving & selectie bureau in Wageningen en bemiddelen kandidaten in de voedingsmiddelenindustrie, diervoederindustrie en agrarische sector. Opdrachtgevers waar je aan kan denken zijn; zaadveredelingsbedrijven, diervoerderproducenten en levensmiddelenbedrijven maar ook advies- en onderzoeksbureaus, gemeenten en ministeries. Dus ben jij recentelijk afgestudeerd? Op zoek naar een leuke eerste stap in je carrière? Op de website staan de mogelijkheden voor jou als starter/ junior. Ook bieden wij meerdere malen per jaar mooie inhoudelijke traineeship programma’s aan bij diverse opdrachtgevers!